Internaat Nieuwen Bosch in Gent

Zorg voor elke leerling

Een stukje geschiedenis..

Samen met enkele zusters van Notre Dame de Namur richtte 'Mère' Julie Billiart in 1810 een school op in de oude Cisterciënzerinnenabdij. Daarmee is Nieuwen Bosch de oudste katholieke school van Gent.

Het ideaal van mère Julie bestond erin om onderwijs en zorg te verstrekken aan de minderbedeelden. Dankzij het schoolgeld van de welstellende meisjes slaagde ze erin dit doel te realiseren. In het huidig pedagogisch project van de school blijft de zorg voor elke leerling het belangrijkste streefdoel.

Wie kan bij ons terecht?

Het internaat biedt plaats aan 125 meisjes uit het lager en secundair onderwijs. Leerlingen van de derde graad van het secundair onderwijs kunnen uiteraard terecht in het nieuwe internaat van ons schoolbestuur: internaat Onze-Lieve- Vrouw Julie Billiart.

het jaar van opstart
beschikbare plaatsen
% enthousiasme

Andere vragen?

Uiteraard staan we klaar om jouw vragen te beantwoorden. Je bent ook meer dan welkom om een afspraak te maken en een kijkje te komen nemen. Twijfel dus zeker niet om contact op te nemen. We helpen je heel graag verder.

In een veilige en warme, familiale omgeving willen wij de internen vanuit christelijke inspiratie de nodige ondersteuning bieden om zich te ontwikkelen tot evenwichtige jongvolwassenen. Zo kunnen ze met open vizier en zin voor verantwoordelijkheid de toekomst tegemoet gaan. Wij bieden onze internen de nodige structuur door middel van een duidelijke dagindeling, waarin we streven naar evenwicht tussen studie en ontspanning. Onze studiebegeleiding is erop gericht de leerlingen te helpen bij hun groei naar planmatige organisatie van hun taken en efficiënt studeren.

De historische site van Nieuwen Bosch biedt heel wat troeven. De prachtige groene tuin in hartje Gent geeft een oase van rust tijdens het studeren door.

Tot op heden houdt men het patrimonium in stand met respect voor de authenticiteit. Daarbij hebben vooral de pandgang, de feestzaal en de kapel met barokke toren een hoge cultuurhistorische waarde.

De indeling van de kamers gebeurt op basis van de leeftijden. De gang Sint-Joseph biedt plaats aan de internen van de lagere school en de eerste graad van het secundair onderwijs. In de gangen Notre Dame en Sint-Anna worden de internen van de 2 de graad gehuisvest. De derde graad verblijft in Internaat Julie Billiart.

Elke kamer is voorzien van een bed met brandvertragende matras, kast, bureau, stoel en brandvertragende gordijnen. Er is wifi voorzien in het hele internaat.

07.00 - Opstaan
07.30 - Ontbijt
08.25 - Lessen

12.00 - Middagmaal
12.30 - Mogelijkheid tot ontspanning of studeren in het internaat

13.30 - Lessen
16.05 - Vieruurtje
16.15 - Ontspanning
16.45-  Studie 1

18.00- Avondmaal lagere school – eerste & tweede graad
18.15 - Avondmaal derde graad 
18.45 - 19.30 - Studie 2 of ontspanning 2                                    

19.00 - Het journaal
19.30 - Douchen lager + eerste graad – ontspanning 3
20.00 - Douchen tweede graad – ontspanning 3
20.30 - Studie 3 eerste graad – stilte op de gang
20.45 - Studie 3 tweede graad – stilte op de gang

20.45 - Nachtrust basisschool
21.00 - Nachtrust humaniora (1)
21.30- Nachtrust humaniora (2)
22.30- Nachtrust humaniora (3,4)

Zeker en vast. Ons internaat is uitgerust met een kwalitatieve keuken, we kiezen altijd voor evenwichtige en gezonde maaltijden. Onze menukaart verschijnt op maandag op onze Facebook- en Instagramverhalen.

Wil je een kijkje komen nemen of ontvang je graag meer informatie?

Nieuwen Bosch internaat

Lange Violettestraat 65
9000 Gent

Julie Billiart internaat

Tweebruggenstraat 36
9000 Gent

Volg ons