Team op onze internaten in Gent

Enthousiast en ervaren

Directie

Viviane Engels
Directie

Nieuwen Bosch
Lange Violettestraat 65
9000 Gent

Katrien De Cubber
Directie

Onze-Lieve-Vrouw Julie Billiart
Tweebruggenstraat 36
9000 Gent

Meet the team

Een team van enthousiaste en ervaren medewerkers staat klaar om jouw kind op de meest optimale manier te begeleiden. We stellen ze graag aan jou voor...

Juf Annemie

Ik vind het belangrijk om samen met de collega’s te zorgen dat het internaat een aangename thuis wordt, waar elke interne een plaats vindt. Belangstelling tonen voor hun leefwereld en studiewerk, zie ik als een prioriteit. Als leerkracht wiskunde geef ik graag uitleg over de vakken wiskunde en wetenschappen. Actualiteit in brede zin en literatuur zijn grote interesse punten voor me, waarover ik graag praat met de internen.

Juf Suzy

Kom je graag eens langs voor een goede babbel? Steeds welkom! Ook voor studiebegeleiding kan je zeker bij mij terecht. Ik organiseer graag knutselactiviteiten. Mijn grootste specialiteit is patisserie! Samen bakken of heerlijke zoetigheden maken met de internen vind ik erg fijn. Creatief bezig zijn & kalligrafie zijn mijn hobby’s.

Juf Griet

Met veel liefde en zorg houd ik als opvoedster er van om een warme thuis te creëren voor onze internen. Een plek waar elke interne zich geliefd, geborgen en veilig voelen mag. Tijdens de studie motiveer en help ik de meisjes graag om samen zo het beste uit zichzelf te kunnen halen. Ik houd ervan om met veel passie sportieve, ontspannende en creatieve activiteiten te organiseren. Het is fijn om voor iedereen iets leuks te zoeken! Hé, doe jij mee? Kortom, in ons internaat is het ‘vree wijs’! Hopelijk tot binnenkort?

Juf Dephny

Elk kind is uniek. Elk met zijn eigen talenten, noden, behoeftes en interesses schrijven ze hun eigen verhaal. Als opvoeder vind ik het belangrijk het unieke van het kind te waarborgen en om mee te bouwen aan de toekomst die voor hen ligt. Met mijn leuze “wortels en vleugels” probeer ik op een ondersteunende manier de jongeren bij te staan op hun pad. Daarbij zijn structuur en wederzijds respect van belang. Je kan bij mij terecht voor een luisterend oor,  met vragen over lesinhouden maar zeker ook voor een goede dosis plezier en ontspanning. 

Juf Inge

Leerkracht lager onderwijs - Sterk in talen - Graag help ik de interen bij de grammatica van de lessen Nederlands, Latijn, Frans, Engels of Duits. Voor leren leren & studiebegeleiding ben je bij mij aan het juiste adres! 

Meester Thijs

Preventieverantwoordelijke - Sportief, jong van geest en altijd goed gemutst, zo kan ik mezelf het beste omschrijven.Voor leuke ontspanningsmomenten, sport & spel ben ik steeds te vinden. Bewegen, dat is fun!

Juf Kristien

Als opvoeder wil ik een warme tweede thuis creëren voor de internen. Samen met het team een tweede thuis vormen waar elk kind zich geborgen mag voelen. Bij mij kan je steeds terecht voor een fijne babbel! Mijn interesses gaan uit naar creatieve activiteiten & yoga. Ik hou ook van lopen. Tijdens de studie help ik waar nodig en motiveer ik de kinderen om hun beste beentje voor te zetten!

Juf Laura

Lieve internen, ik ben juf Laura! Altijd enthousiast en steeds positief gezind start ik mijn dag in het internaat. Samen met jullie wil ik er graag een top-internaatjaar van maken, dit het liefst met veel leuke activiteiten en een grote portie humor. Zelf ben ik een echte waterrat en ik hou ook van klimmen. Sport en spel zijn dus helemaal mijn ding! Nood aan een goede babbel? Je weet me te vinden!

Juf Bieke

 Samen met juf Suzy ben ik verantwoordelijk voor de internen van de 3de graad. Met mijn 20 jaar ervaring als leerkracht grafisch ontwerp ben ik dan ook een creatieve ziel. En, daar ik beter in tekenen ben dan in schrijven, zal ik mezelf met enkele kernwoorden voorstellen: sociaal, enthousiast, zorgzaam, ‘matuur’ maar jong van geest, communicatief, openminded, optimist en met een groot hart voor onze jongeren. Ik sta graag klaar voor alle internen, voor ontvangst bij een vieruurtje, studiebegeleiding/planning, een babbel als het nodig is… kortom om hen een warme en huiselijke sfeer te bieden.

Juf Ann

Allerliefste interne. Wij zijn dankbaar en blij met jou erbij! Onze grootste wens is dat iedereen zich hier goed voelen mag… De ene dag loop je al wat meer happy dan de andere, wat volkomen normaal is… Maar, soms kan je het echt eens moeilijk hebben… 

Volledig in de knoop liggen met jezelf, het gemis van een ouder, je onzeker voelen, verdriet, angsten, ruzies met vrienden, … Heb jij nood aan een luisterend oor en een intensievere begeleiding? Wees welkom. Ik ben ‘Ann van de Bleekweide’. Als vertrouwenspersoon help ik je graag verder op weg! 

Wil je een kijkje komen nemen of ontvang je graag meer informatie?

Nieuwen Bosch internaat

Lange Violettestraat 65
9000 Gent

Julie Billiart internaat

Tweebruggenstraat 36
9000 Gent

Volg ons